≡ Menu

Smučanje v Bosni

Smučanje v Bosni se zelo hitro razvija. Tako postaja Bosna vedno bolj priljubljena destinacija tudi za zimska obdobja, ko lahko združite zimske radosti na snegu z ogledom kakšne druge znamenitosti ali obiskom Sarajeva.

Z vlaganjem v infrastrukturo postajajo smučišča v Bosni vedno bolj zanuimiva za bolj zahtevne smučarje.

Na drugi strani pa nižje cene smučarskih vozovnic, prenočišč, hrane in pijače še dodatno vzpodbudijo smučarje k temu, da preizkusijo njihove strmine.

Smučišča v Bosni

Glavni dve smučišči v Bosni sta Jahorina in Bjelašnica, ki se obe nahajata blizu Sarajeva.

Jahorina se ponaša s približno 20 km smučarskih prog, najbolj znana pa je postala po zimskih olimpijskih igrah v Sarajevu leta 1984. Prednost Jahorine je tudi dolga pokritost s snegom, saj je to kar 175 dni na leto. Več najdete na strani smučanje na Jahorini.

Še bližje Sarajevu se nahaja smučišče Bjelašnica, ki je prav tako postalo bolj prepoznavno na olimpijskih igrah leta 1984. Več podobrosti o smučanju je na voljo na Smučanje na Bjelašnici.

Prenočišča za smučanje v Bosni

Kot smo že omenili, so cene prenočišč v Bosni nižje kot na drugih smučiščih po Evropi. Ponudba je dovolj velika, s samim razvojem smučanja v Bosni, pa se postopoma povečuje.

Preverite cene apartmajev, hotelov in drugih prenočišč v Bosni in na obeh glavnih smučiščih s pomočjo iskalnika spodaj. Primerjajte cene in proste termine ter si rezervirajte svoje prenočišče.
Booking.com
Nekaj dodatnih informacij o prenočiščih najdete tudi na strani hoteli v Bosni.